Грижа

Как да помогнем на уличните котки да преживеят зимата?

Както кучетата, така и котките имат нужда от нашата помощ през зимата. Ето какво да направите, ако искате да помогнете на бездомно коте:

  1. Дайте им храничка

Уличните котки се хранят почти по същия начин, както и кучетата. Ако котето е много гладно можете да им дадете само филийка хляб. Иначе просто им направете попарка от супа или мляко, като е за предпочитане да надребните хляба за да им е по-лесно. Ако решите да давате кокалчета, те трябва да бъдат пилешки и да са по-крехки, ако котето не е бебе, разбира се. Иначе гранулите за котки са също добро решение.

2. Дайте им вода

Естествено с храната, винаги върви и една купичка с вода 🙂

3. Намерете им подслон

Имайте предвид, че не всички улични животни искат да бъдат домашни любимци. Преценете дали котето искат да влезе в дома Ви. В противен случай, можете да го настаните в барака в двора или просто му направете импровизиран подслон от кашон и стара дреха или парцалче, на което да спи. Поставете кашона на място, което е на сухо и на завет.

4. Ако е малко коте

Малките котенца се хранят с мляко или със специална консерва за малки котета, но това зависи от възрастта му. Ако са бебета им дайте само мляко. (Ако са съвсем малки вероятно няма да пият вода)

5. Преди да запалите автомобила си почукайте върху капака

Много котки се крият под калниците на автомобилите, а някои направо влизат под капака на колите за да потърсят топлина през зимата. Ето защо е препоръчително преди да запалите автомобила си да вдигнете повече шум и да почукате върху капака на колата. Обикновено котката ще излезе веднага от топлият си „дом“.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *