Грижа

Как да помогнем на уличните кучета да преживеят зимата?

Температурите се понижават и решихме да напишем статия, с която да помогнем на хората, които искат да се погрижат за бездомните кучета през зимата. Имайте предвид, че за много от тях храната и подслонът, които намерят през зимата, ще бъдат разликата между живота и смъртта. Ето няколко съвета как да им помогнете:

  1. Нахранете ги

Кучетата не могат да поддържат топлината на тялото си, когато са гладни. Помогнете им, като ги нахраните с течна храна (супа, мляко) с надробен хляб, ако имате гранули също можете да използвате и тях, както и кокалчета и дори само филийка хляб. Запомнете, кучетата и котките не бива да ядат сладко!!!

  1. Дайте им вода

Освен храната е задължително на кученцето да му бъде поставена и купичка с вода. По възможност, осигурявайте им храна и вода редовно.

  1. Намерете им подслон

Разбира се, най-добре е ако можете да ги подслоните в дома си, иначе можете да ги настаните в барака или да им направите импровизиран подслон на сухо и закътано място от кашон и стара дреха или парцалче, на което да легне кученцето.

  1. Ако е раненo

    Ако забележите, че кученцето е наранено е най-добре да го заведете на ветеринар или сами да се погрижите според нараняването.
Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *