Любопитно

Малко известни факти за кучетата – част I

Има толкова много интересни факти, които трябва да научите, когато става въпрос за най-добрия приятел на човека. С цялата любов, гушкане и приятелство, които тези четириноги членове на семейството ни дават, най-малкото, което можем да направим, е да научим малко повече за това какво ги прави толкова специални – не че се нуждаем от още доказателства. Независимо дали имате малко или голямо куче, има толкова много факти за кучетата, които надхвърлят само тяхното поведение и изражение на лицето. Въпреки че списъкът може да продължи безкрайно, това са някои от любимите ни.

 

  1. Галенето на кучета може да понижи кръвното ви налягане

Можете да намерите всякакви изследвания и забавни факти за кучетата и ползите за здравето от това да имате такова. И този факт е верен: галенето на кученце може да доведе до спад на кръвното ви налягане с около 10 процента. А според някои изследвания, кръвното налягане на кучето, което се гали, също спада.

  1. Кучетата имат „шесто чувство“

В анкета от 2010 г. 67 процента от собствениците на домашни любимци съобщават, че техните домашни любимци се държат странно точно преди буря, а 43 процента казват, че техните домашни любимци се държат странно точно преди да се случи нещо лошо. Как можете да познаете? Хленчене, непостоянно поведение или опит да се скрие на сигурно място. Има дори съобщения, че кучетата могат да усетят болести, като рак.

  1. Няма две еднакви кучешки нослета

Носът на кучето е еквивалент на човешки пръстов отпечатък, като всеки има уникален модел от ръбове и гънки.

  1. Кучетата всъщност не са далтонисти

Това е един от най-често срещаните кучешки „факти“, които всъщност са неверни. Въпреки преобладаващия мит, че кучетата могат да виждат само в черно и бяло, вашето куче всъщност може да види спектър от цветове. Въпреки че имат проблеми с разграничаването на различните нюанси на зелено и червено, които най-често ще изглеждат само като сиви и кафяви, сините и жълтите тонове са относително ясни за кучетата.

  1. Кучетата всъщност не мразят котките

Медийните изображения на тези космати врагове ще ви накарат да повярвате, че преследването на котки е заложено в ДНК-то на кучетата. Но всъщност този инстинкт не е насочен към котките; Еволюционните ловни инстинкти на кучетата са причината те да преследват всичко малко и бързо, независимо дали е любимата им топка или малкото коте. А кучетата и котките всъщност могат да се разбират чудесно, дори да живеят в едно домакинство, в зависимост от самите животни, разбира се, и дали ги запознавате по правилния начин.

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *